Z sercem i z miłością możemy przygotować odrobinę słodyczy dla ukochanej osoby.
Okazuje się, że najprostsze desery mogą sprawić komuś radość i zapewnić świetny efekt zarówno wizualny jak i smakowy.
Szczególnie polecam ten przepis osobom lubiącym smak kokosowy, gdyż krem jest przygotowany z mleczka kokosowego. Ważne, aby dzień wcześniej wstawić mleczko do schłodzenia, do lodówki.
Do stworzenia galaretki polecam agar, który jest naturalną substancją żelującą. Ten doskonały zamiennik żelatyny jest pozyskiwany z glonów. Sprawdza się wspaniale w kuchni zarówno wegan i jak i wegetarian. Całkowicie naturalny, bezwonny i bezsmakowy. Ma silne właściwości żelujące. Rozpuszcza się w temperaturze 90– 95 °C, a tężeje już w temperaturze 35 °C. Agar jest źródłem witaminy K, E i B6, kwasów tłuszczowych omega 3, kwasu foliowego oraz błonnika.
Jeśli nie chcesz samodzielnie przygotowywać galaretki, to mam dla Ciebie dobrą wiadomość, są w sprzedaży galaretki z agarem.
Na wyczarowanie tego deseru poświęcisz wyjątkowo mało.
Życzę wszystkim wspaniałego dnia zakochanych.