Aktualności,  Przepisy,  smoothie

Smoothie ze szpinaku, pomarańczy i gruszki

Szpinak jest bogatym źródłem witaminy C, żelaza, potasu, magnezu i kwasu foliowego. Chroni nas przed nowotworami i miażdżycą.

Wspaniale, że w ten sposób można zjeść szpinak na surowo. Nie tracimy cennych właściwości.

Warto wspomnieć o zyskiwanych witaminach: A, E, B6 oraz K.

 

Składniki:

50 g szpinaku
1  pomarańcza
pół gruszki

odrobina wody

 

Przygotowanie:

Myjemy produkty.

Owoce obrać, a następnie wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i rozdrobnić. 

Polecam w wersji schłodzonej w gorące dni.

 

szpinakowe smoothie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *