Aktualności,  Blog,  koktajl,  Przepisy

Koktajl malinowo migdałowy

Różowy koktajl rozjaśni każdy poranek.

Składniki :

  • 1 szklanka surowych migdałów, namoczonych przez noc
  • 3 szklanki  przegotowanej i ostudzonej wody
  • 1 szklanka mrożonych malin
  • w zależności od ulubionego poziomu słodkości dodaj np. troszkę syropu klonowego lub z agawy, albo inną substancje słodzącą 🙂
migdały

Przepis na mleczko migdałowe

  1. Migdały moczyć przez noc
  2. Połącz migdały i wodę w blenderze i dobrze wymieszaj na wysokim wysokich obrotach przez 4-5 minut.
  3. Odcedzić mleczko za pomocą gęstego sitka przez bawełniany materiał (ściereczkę).
mleko roślinne

Przepis na koktajl malinowo migdałowy:

  1. Wymieszaj odcedzone mleko migdałowe z mrożonymi malinami i dosłódź wedle uznania.
  2. Połącz w blenderze wszystkie składniki.
  3. Jeśli zdążysz przed wypiciem, to po przelaniu do wysokiej szklanki lub słoiczka z uchwytem, udekoruj całość owocami i listkami.
maliny

Koktajl doskonale smakuje solo, ale sprawdzi się też w połączeniu z płatkami lub muesli.

maliny

Mam nadzieję, że cieszysz się już  smakiem, kolorem, zapachem i kremową konsystencją koktajlu. 

Już niedługo będzie dużo świeżych owoców, więc przetestuj przepis korzystając z sezonowych dobrodziejstw natury.

Smacznego 🙂

koktajl malinowy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *